Акція «16 днів проти насильства»

В рамках акції «16 днів проти насилля», з метою інформування учнів про загрозу ВІЛ-інфекції СНІД, формування мотивації до здорового способу життя і безпечної поведінки, реалізації тренінгових програм «Сприяння просвітницької роботи «рівний-рівному» серед молоді України щодо здорового способу життя», «Захисти себе від ВІЛ» 2 грудня учителем хімії Горбась Людмилою Володимирівною був проведений круглий стіл для учнів 11-х класів «Шляхи передачі ВІЛ і способи запобігання його поширенню. Толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих».

З учнями 9-х класів в цей день проведений тренінг психологом школи Олійник Оленою Леонідівною. Тренінг був приурочений 1 грудню – Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.

Учні обговорили тему поширення СНІДу в Україні. В ході тренінгу висловлювали свою думку, програвали різні ситуації, розглянули шляхи поширення та методи профілактики цієї хвороби.

Цього ж дня для учнів 10-х класів заступником директора з виховної роботи Л.С.Сідак був проведений тренінг "Зупинимо СНІД, доки він не зупинив нас". Під час тренінгу говорили про те, яку загрозу існуванню людства несе глобальна епідемія, про масштаби трагедії і про те, що чума ХХ, а тепер вже і ХХІ століття набула масштаби пандемії.

В нашій школі відбулася дискусія між старшокласниками та представниками органів правопорядку, а саме: оперуповноваженим кримінальної міліції у справах дітей, лейтенантом міліції Хурсою Олександром Володимировичем та оперуповноваженим боротьби з незаконним обігом наркотиків, лейтенантом міліції Ярошенко Ярославом Миколайовичем, присвячена проблемі насильства в сім’ї та шляхам його подолання.

Присутні обговорили дану тематику, переглянули відеофільм про домашнє насильство та прийшли до єдиної думки, що будь-які види насильства не повинні захмарювати їх життя, що потрібно бути толерантними та коректними один до одного.

6 грудня учні Зіньківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 відзначали День збройних сил України. Цього дня відбулося спортивне свято «Анумо, хлопці». У цьому заході взяли участь учні 7-8-х класів. Змагання були наповнені справжнім чоловічим завзяттям. Діти брали участь у різноманітних командних естафетах. Було весело, гамірно та святково.

6 грудня для старшокласників Зіньківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 працівниками юстиції, а саме: провідним спеціалістом Зіньківського районного управління юстиції Жмурко А.О. та членом міжвідомчої Координаційної ради молодих юристів головного управління в полтавській області Ситник Т.В., була проведена лекція на тему: «Плюси та мінуси вступу України до Європейського Союзу».

Учні прослухали лекцію та із задоволенням взяли участь у обговоренні даної теми, такої актуальної сьогодні. Старшокласники дали свою оцінку подіям, які сталися в Києві цими днями. Висловили надію, що акції протесту стануть великим уроком для українського уряду, і що ситуація не вийде з-під контролю. А сторони обов`язково домовляться, не зашкоджуючи політиці та економіці України.

10 грудня в Зіньківській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №1 відбулася виставка буклетів «Діти проти насилля!».

В розробці буклетів взяли участь учні 5-11 класів. Учні висвітлили в своїх роботах інформацію про всі види насилля, висловили протест проти різних форм насилля. Свої буклети вони наповнили, як інформацією, так і малюнками, що закликають оточуючих не чинити насилля над своїми близькими та незнайомими людьми, старатися завжди зберігати спокій та здоровий глузд в будь-якій ситуації.

Заступник з виховної роботи, Сідак Л.С.

Кiлькiсть переглядiв: 322

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.